söndag, oktober 21, 2007

Pinsamt men njutbart 1: Men in Trees

Termen guilty pleasure har nästan blivit en egen genrebestämning - jag har knappt sett en enda recension av Gossip Girl och Dirty Sexy Money som inte pressat in den någonstans. Grejen är ju bara att jag inte skäms det minsta för att jag tittar på Gossip Girl, och det verkar inte någon annan göra heller. Vad är det för mening med att ha ett så utmärkt uttryck om det bara ska användas som synonym till "glossig"? Nej, fram för tårdrypande bekännelser av TV-njutningar som är skamliga på riktigt. Följer du The Bold and the Beautiful? The 700 Club?

Denna tanke till ära tänkte jag göra en liten serie om mina egna riktiga guilty pleasures: de som jag verkligen inte kan försvara på något sätt, men som jag lik förbannat ägnat timtal åt framför TVn. Först ut:

Men in Trees
Detta är verkligen en vidrig serie. En socialt inkompetent och allmänt dysfunktionell förhållandecoach (!) i Anne Heches synnerligen osympatiska gestalt springer runt i de arktiska skogarna och krockar antingen med tjusiga Elloskarlar/biologer eller sidan 3-killar/hantverkare. Sedan bråkar de "charmigt" med varann, har matlagningstävlingar och är allmänt odrägliga framför en fond av tillkämpat folksy småstadsbor som sitter i rutiga skjortor och dricker öl, samt hamnar i tokroliga missförstånd som kan lösas på en halvtimma. Ingen könsstereotyp är för dammig , ingen romatisk komplikation för långsökt. I princip har man kört ner Sex and the City och Northern Exposure i matberedaren och smetat ut det föga aptitliga resultatet till någon slags romkom-kompott i hopp om att kvinnliga tittare (den tänkta målgruppen är svår att missta sig på) ska vara så insocialiserade i gamla konsumtionsmönster att de inte märker att kejsaren är naken.
Lade jag den före fantastiska Friday Night Lights i hemladdningslistan senast? Jajemän.

Imorgon: America's Next Top Model

Etiketter: ,