tisdag, oktober 02, 2007

Eat. Sleap. Folk: Flight of the Conchords

Har haft bloggledigt sjukt länge och tänkte dra ut på det några veckor till, men sedan kom alla TV-premiärer och sabbade för mig... Jag brukar alltid dra mig för att skriva rena recensioner eftersom det alltid är någon annan som hunnit före, men nu har jag nästan inte läst något svenskspråkigt alls om nya amerikanska serier, så då tar jag bladet från munnen.

Det får bli lite i taget, och jag börjar med sommarserierna som redan börjar ebba ut (men som det inte är för sent att få tag på!)

Flight of the Conchords
Vad: Musik/komikduon från Nya Zeeland fick en egen sitcom på HBO. Resultatet blev extremt charmig småabsurd deadpanhumor uppblandad med sång- och dansnummer.
Typiskt inslag: Affischen på managern/konsulattjänstemannen Murrays kontor som lyder "New Zealand: Don't expect too much and you'll love it."
Bonus: Ladda hem podcasten "Flight of the Conchords" för mer av Kristen Schaal i rollen som FOTC-stalkern Mel. Om du är helt besatt kanske du även vill kolla in Brets halvtråkiga reaggeaband Black Seeds, men jag kan inte rekommendera det.
Min dom: Mer, jag vill ha mer! Och det kommer det av allt att döma bli också...