fredag, januari 12, 2007

Line of Beauty

Har under veckan gjort något så sällsynt som att lydigt inställa mig framför TVn för att titta på en serie i realtid, nämligen BBC-lyxkaramellen Line of Beauty - hela tre kvällar i rad satt jag hypnotiserad framför burken. Längre än så är inte serien, men i och med SVTs generösa reprisvanor finns det gott om tillfällen kvar att titta för den som inte hann med.

Line of Beauty handlar om vackre, homosexuelle medelklasskillen Nick som har en talang för att skaffa sig rika och mäktiga kompisar. I seriens början ska han spendera sommaren 1983 i sin Oxfordkompis Tobys familjehem - ett stort lyxigt hus i Notting Hill tillhörandeTobys pappa: torypolitikern Gerald Fedden (oemotståndligt spelad av gamla Black Adder-räven Tim MicInnerny). Väl på plats visar det sig att det inte exakt är fråga om gratis boende: Nick förväntas agera känslomässigt skydsnät åt manodepressiva dottern Catherine. Detta tar han glatt på sig, eftersom Nick är en väldigt artig och tacksam kille - han får ju trots allt tillträde till Londons allra formidablaste överklasskretsar, och då får man inte vara tjurig.

Sommaren blir till ett år som blir till tre år till, under vilka följande ingredienser är ymnigt förekommande:
nervsammanbrott
korruption
kvick konversation
de allra bästa 80-talslåtarna spelade i bakgrunden
gay sex romps
kokain
Thatcherdyrkan
AIDS
tjusiga weekends på slott
smokingar
homofobi
arvtagare/erskor
stiff upper lips
snabba bilar
Henry James
pastellfärger

Allt detta kombinerat med riktigt bra skådisar och extremt tjusigt foto gör naturligtvis Line of Beauty till något du inte vill missa. Del 1 visas både i SVT 2 på söndag 00.10 och i SVT 24 på måndag 22.00.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Caroline Hainer said...

Ja shit, du har sett BRIDESHEAD REVISITED förstår jag?
Caroline
http://mytwojazzhands.blogspot.com

11:44 em  
Blogger Teresa said...

Lustigt, exakt samma sak som en englandsboende bekant sade när hon läst min lilla Line of Beauty-puff. Uppenbarligen något jag behöver kolla upp...

9:11 em  

Skicka en kommentar

<< Home