torsdag, maj 24, 2007

Mer press för Josef

Nu blir det ett sånt där inlägg som bara är intressant om man gillar TV-spel, grafisk design eller känner mig personligen, men det är bara att bita ihop :)

Josef/Jigsaw, en av mina många bröder, är förutom Sveriges fightingspelsorakel (jag tröttnar aldrig på det där, scrolla neråt i det länkade inlägget för förklaring) också en av eldsjälarna bakom remaken av klassiska Segaspelen Streets of Rage och blev i egenskap av grafisk designer på projektet intervjuad av brittiska Retro Gamer för ett tag sedan. Tidningen finns inte online, men en annan bror har gjort sig besväret att scanna in artikeln för den som vill läsa: sida 1, 2, 3 och 4. Enjoy!

Etiketter: , , , , , ,

fredag, maj 18, 2007

Vila i frid Veronica


Nu är det alltså definitivt: Veronica Mars är död och kommer aldrig mer tillbaka. Det är väl ingen chock direkt, serien har ju redan från början kämpat mot tittarsiffror som varit sisådär.
Jag är en stor VM-fan, men samtidigt kan jag förstå varför den inte blivit en hit - Vid första anblicken verkar den rätt pajig, det var först när jag sett i alla fall fem avsnitt som jag verkligen började greppa Rob Thomas geni. För att en sån serie ska dra tittare föreställer jag mig att den måste ligga nånstans i tablån där man hela tiden råkar snubbla på den så att man liksom gradvis övertalas, men eftersom UPN under första säsongen gjorde genidraget att lägga den mot Lost i tablån - något som effektivt garanterade att alla slötittare som gillar fart och clever intriger är nån annanstans - blev det inte riktigt så.

Inför varje ny säsong har perioden innan tablån tillkännages mer och mer tagit formen av en såpopera: The CW (som tagit över efter UPN) låter less than entusiastiska, VM dyker upp på diverse "måste räddas"-listor på internet, Rob Thomas går ut och säger att man inte ska sluta hoppas, serien blir förnyad i sista sekunden, men med en massa villkor och kansken, typ - mjaa, vi köper den - men bara halva, och ni måste be snällt. De av oss som läser TV Guide-krönikören Michael Ausiellos frågespalt respektive blogg har ju kunnat följa den här processen på nära håll. Nu under våren har denna "hjärtat i halsgropen"-orgie nästan blivit en parodi på sig själv: Det visade sig att Thomas pitchat två olika varianter av VM säsong fyra: en som var en rak fortsättning på säsong tre och en som innebar en snabbspolning på 3-4 år till den punkt då Veronica blivit en riktig FBI-agent, lite När lammen tystnar sådär. Det upplägget skulle förstås innebära att nästan alla i supporting casten måste bytas ut, men å andra sidan skulle serien förvandlas från high school-serie till crime-serie - ett eventuellt mer lättsmält format. Inte för att VM någonsin var en high-schoolserie, men här handlar det mer om vad man uppfattar när man flipprar förbi några sekunder en tisdagkväll.

Personligen var jag lite ambivalent inför det alternativa upplägget. Å ena sidan är det ju en av de stora poängerna med VM just att den inte handlar om ÄNNU en seriemördare utan lite mer småskaliga brott, för att inte tala om skildringen av klassmotsättningarna i lilla Neptune - å andra sidan vore det ju rätt underbart att se Rob Thomas sätta tänderna i den trötta crimegenren. Å tredje sidan - Veronica Mars utan Logan eller Mac? Pappa Mars är ju ganska lätt att få med i en ny version, men "han den där snubben hon är kär i egentligen" respektive "polaren med helt andra yrkesplaner" (Piz, Wallace, Dick och Van Lowe kan vi ju se oss i stjärnorna efter)? Det lilla som jag har sett av fansiter på internet har haft en klar lutning mot att antingen ta formen av shipper-helgedomar tillägnade LoVe (ja, Logan/Veronica-kombinationen kallas så) eller hyllningar av Mac - skulle man vara tvungen att välja mellan något befängt upplägg som tillät Veronica, Mac och Logan att bo i samma stad (kanske startade Logan och Mac den där grade my ass-siten tillsammans, kanske blev de miljardärer? kanske driver de ett superfancy IT-företag? Kanske är Veronica utplacerad var de nu är, som dessutom råkar ligga nära var nu pappa Mars bor?) eller riskera att alienera samtliga trogna fans?

Detta är ju högst hypotetiska funderingar, med tanke på att the CW valde att slänga ut alltihop. Bossen Dawn Ostroff säger (utan att låta som att hon tror på det själv) att hon pratar med Thomas och Kristen Bell (som spelar Veronica) om att göra ett nytt projekt tillsammans, något som Thomas inte verkar ha hört talas om. Själv nöjer jag mig med att andas ut efter den känslomässiga berg-och-dalbanan och i all stillhet vänta på att herr Thomas försöker sälja in något nytt så att allt kan börja från början igen.

Etiketter: , , , ,

måndag, maj 07, 2007

Teresa på MySpace

Ok, dels har jag semester från bloggen, dels är det lite skämmigt med självreklam - men vad sjutton.

Förutom magsur TV-kritik ägnar jag mig även åt att skriva och framföra popmusik, och den kan man nu lyssna på här, på min splitter nya MySpace-sida. Under sommaren är tanken att jag ska spela in en hel skiva som man sen ska kunna ladda ner gratis - men än så länge får man nöja sig med demoversionerna av tre låtar. Välkommen att lyssna, ladda hem, adda mig etc.

Etiketter: , ,